Hoe komt je website hoger in google?

Het antwoord zit hem in een combinatie van verschillende factoren

Je website hoger in zoekresultaten

 Om je website vindbaar te maken moet hij aan een aantal criteria voldoen. Allereerst is het van belang dat je teksten geschikt zijn voor zoekmachines. Wanneer je teksten op de juiste manier zijn geschreven kun je je eerste resultaten al behalen. Daarnaast zijn er ook een aantal technische eisen waaraan je site moet voldoen. In dit artikel leggen we je uit waar je rekening mee moet houden.

De basis om hoger in google te komen

Om het wat overzichtelijker te maken, verdelen we het hoger in google komen op in een aantal aspecten:

1. De content

Zorg ervoor dat je teksten zoekmachine vriendelijk zijn geschreven. Dit houdt in dat je goede informatie geeft over het betreffende zoekwoord. Alleen het woord gebruiken is niet genoeg. Zorg ervoor dat je informatie ook daadwerkelijk klopt. Hoe beter je informatie, hoe hoger je resultaat.

2. Technisch goede website

Tegenwoordig wordt er niet alleen naar de inhoud van je website gekeken, maar ook naar hoe hij is opgebouwd. Zo mag hij geen technische fouten bevatten en moet hij goed worden weergegeven. Hij moet snel laden en functioneel zijn op alle schermen.

3. Functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid

Je website moet logisch zijn opgebouwd, makkelijk te navigeren en mobiel vriendelijk. Er zijn diverse tests op internet te vinden om te bekijken hoe je website scoort.

4. Linkbuilding

Wanneer je website op de voorgaande 3 punten in orde is gemaakt, is het tijd om door middel van linkbuilding meer bezoekers naar je website te krijgen en meer vertrouwen te krijgen. Wanneer je samenwerkt met andere goede websites, levert dit meer resultaat op.

5. Social media

Activiteit en contact met klanten en bezoekers op social media wordt beloond. Wanneer zoekmachines merken dat je veel volgers hebt en dus bekend bent bij een groot publiek, zullen ze jouw website hoger plaatsen dan je concurrent.

Zelf optimaliseren?

Op het internet is veel informatie te vinden over dit onderwerp. Echter is niet alle informatie juist en kan het zo zijn dat tips die je opvolgt van het internet achterhaald zijn en niet meer werken. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je juist achteruit gaat in je ranking. Let dus altijd goed op met wat je doet en check het verhaal bij verschillende bronnen voor je de aanpassingen doorvoert.

Veelgestelde vragen om je website hoger in google te krijgen

Hoe kom ik hoger in Google?
Om hoger in Google te komen moet je de vraag (het zoekwoord en de zoekintentie bij dit zoekwoord) en het aanbod (uw webpagina) op elkaar aan laten sluiten.Dit is hoe de basis van SEO (zoekmachine optimalisatie) werkt. Daarnaast zijn er (zoals je hebt kunnen lezen) nog veel meer factoren van invloed. Innovayo is een website maker en een internet marketing bureau dat gespecialiseerd is om jouw website een toppositie in Google te geven.
Aan welke SEO factoren moet een site voldoen?
SEO is een verzameling technieken die gericht is op het optimaliseren van websites en internetpagina’s voor de vindbaarheid door zoekmachines. Er zijn dus veel factoren die meespelen. De juiste zoekwoorden, boomstructuur en unieke content moeten onder andere optimaal op elkaar zijn afgestemd. Door een optimale ‘tuning’ van uw website zorgen wij ervoor dat uw website aan alle voorwaarden voldoet om hoog te scoren.
Wat is het verschil tussen SEO en SEA?
Het grote verschil tussen SEO en SEA is dat je voor de één moet betalen (SEA) en voor de ander niet. Door de inzet van SEO verbetert Innovayo uw positie in het niet betaalde gedeelte van Google. Wanneer u gegarandeerd bovenaan in Google wilt staan, is de inzet van SEA vereist. SEA staat voor search engine advertising en is een betaalde dienst van Google waarmee je binnen zeer korte tijd bovenaan in de zoekresultaten komt. Wilt u advertenties inzetten om bovenaan in Google te komen? Dan kunnen wij deze advertentie voor u opzetten.
Waarom schommelen rankings in google?

Zoekmachines als Google veranderen regelmatig de manier waarop rankings worden berekend. Dat worden updates genoemd. De aanpassing van deze berekening wordt meestal gedaan op basis van bestaande ranking factoren en nieuwe ranking factoren. Innovayo blijft constant op de hoogte van updates en de factoren die er voor zorgen dat uw website bovenaan in Google komt.

Wat zijn backlinks?

Omdat de autoriteit van je website mede bepaald wordt door backlinks is het belangrijk om relevante backlinks te vergaren. Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website linken. Google vindt namelijk dat wanneer veel relevante websites naar jouw website linken, dat je een belangrijke pagina hebt. Het vergaren van backlinks kan op verschillende manieren. Het beste is om backlinks te verdienen. Een backlink is een hyperlink op externe website, die verwijst naar jouw website. Een backlink wordt door Google gezien als een soort ‘stem’.

Wat is linkbuilding?
Linkbuilding is het proces van het vergaren en verdienen van backlinks met als doel je website een hogere ranking te geven in zoekmachines. Door middel van linkbuilding trekken we dus meer bezoekers naar je website te krijgen en meer vertrouwen te krijgen. Wanneer je samenwerkt met andere goede websites levert dit meer resultaat op.

Vraag de gratis websitescan aan!

Laat je website door ons testen op SEO Optimalisatie, weergave & snelheid en ontdek waar welke verbeteringen nodig zijn.

Samenwerken met INNOVAYO?

   Op werkdagen kunt u ons telefonisch bereiken tussen 09:00 uur en 17:30 uur

Stuur ons anders gewoon een whatsapp bericht!

06 50 63 53 80

info@innovayo.nl

Joost Schotanus

Joost Schotanus

Web Developer

joost@innovayo.nl
(+31)6-50 63 53 80

Casper Boersma

Casper Boersma

SEO Optimalisatie

casper@innovayo.nl
(+31)6-50 63 53 80

Innovayo Media

(+31)6 50635380
info@innovayo.nl
KvK 68716435

Onze merken

· ·